Gevelisolatie met steenstrippen

Stukadoorsbedrijf de Koning is een Komo gecertificeerd afbouwbedrijf en werkt dagelijks door heel Nederland aan uiteenlopende projecten die voorzien worden van gevelisolatie afgewerkt met minerale steenstrippen (gevelstrips) en/of keramische steenstrippen (gezaagde stenen).

Wij zijn bekend met de leveranciers die gevelsystemen aanbieden, en verwerken onder andere Sto, Alsecco, Strikolith, Weber Beamix, Knauf, van der Sande, Duo systems, Feldhaus Bundes, Geopietra, Dämmklinker en Wienerberger.

Ons afbouwbedrijf verwerkt steenstrippen op gevelisolatie maar ook op ongeisoleerde systemen zoals HSB elementen met een cementgebonden plaat, Aquapanel van Knauf of bijvoorbeeld alleen een plint van steenstrippen.

De opbouw van een gevelisolatiesysteem bestaat uit het aanbrengen van polystyreen isolatieplaten, vervolgens wordt er een mortel weefsellaag op aangebracht zodat u gevel wind en water dicht is. Na droging kunt u kiezen voor verschillende vormen van afwerking, hierbij kunt u denken aan een afwerking met steenstrippen.

Een gevelisolatiesysteem met een steenstrip afwerking biedt eindeloze designmogelijkheden voor de klant. Die veelzijdigheid van steenstrippen is de natuurlijke baksteenuitstraling, maar ook de verwerking, licht van gewicht en flexibel toepasbaar.

Steenstrippen zijn gemaakt van de hoogwaardige kwaliteit grondstoffen en vormen de basis voor een fraaie en duurzame gevel. Praktisch is het ook, de kleur van de bestaande bakstenen zijn te reproduceren in de vorm van steenstrips en custom voor u op kleur gemaakt. Doordat het uiterlijk vrijwel niet te onderscheiden is van conventionele baksteen, kunt u met steenstrippen elke bestaande gevel tot in detail reconstrueren. De steenstrips zijn verkrijgbaar in vrijwel ieder formaat en alle gangbare metselverbanden en kleurstellingen verkrijgbaar.

Reparaties bij steenstrippen zijn eenvoudig uit te voeren, de batch met de kleur van u gevel blijft bewaard en kan ten alle tijden worden nageleverd.

Subsidie en voorwaarden

Als particulier kunt u vanaf 3 januari 2022 subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) waar u lid van bent kan een subsidie aanvragen voor het aanbrengen van isolatie.

Meer informatie over de subsidie kunt u hier vinden :

https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isolatiemaatregelen

Algemene voorwaarden voor eigenaar én bewoner betreffende de subsidie aanvraag:

U laat minstens 2 energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren.

U bent in het bezit van een geldig burgerservicenummer (BSN).

De woning is uw eigendom én hoofdverblijf, of wordt uw hoofdverblijf na de renovatie.

Voor de betreffende woning is nog niet eerder een SEEH-subsidie verstrekt.

U vraagt de subsidie aan nadat de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn.

De maatregelen zijn uitgevoerd vanaf de openstelling van de regeling op 15 augustus 2019. Voor maatregelen die al eerder zijn uitgevoerd, kunt u geen subsidie krijgen.

U laat de maatregelen uitvoeren binnen de bestaande thermische schil. Dit betekent dat u voor aan- of nieuwbouw aan uw woning geen subsidie krijgt. U moet hiervoor voldoen aan het Bouwbesluit 2012.

U laat alle maatregelen uitvoeren door één of meer deskundige bedrijven met een KVK-inschrijving in de sectie bouwnijverheid (bouwbedrijf).

Het is niet toegestaan dat de eigenaar én bewoner zelf de maatregelen uitvoert.

Indien u voornemens bent om een gevelisolatiesysteem aan te brengen dan komen wij vrijblijvend bij u langs op locatie om de mogelijkheden te bespreken. Onze mensen zijn gecertificeerde isolatie en steenstrippen verwerkers die op de hoogte zijn van de verschillende verbanden, rollagen en andere bouwkundige details die van toepassing zijn.

WeCreativez WhatsApp Support
Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden.
👋 Hi, kan ik u helpen?