Stucwerk buiten

Stukadoorsbedrijf de Koning B.V. is een (derde generatie) familiebedrijf wat al meer dan 85 jaar bestaat in de regio West-Friesland. Ons afbouwbedrijf is gevestigd op industrieterrein Hoorn 80 in Hoorn waar wij beschikken over een kantoorruimte met showroom en ruime opslag. Wij zijn naast Noord-Holland, Flevoland en de Randstad werkzaam door geheel Nederland.

Wij zijn specialist in het afwerken van buitengevels en onafhankelijk verwerker zodat uw gevel altijd wordt afgewerkt conform het gevraagde of opgegeven advies van de leverancier. Indien gewenst wordt er na de opname een projectboekje gemaakt zodat u zelf terug kunt lezen wat de voorschriften zijn en zo het proces volgen in de uitvoering.

Vraag en antwoorden:”

Welk stucwerk voor buiten?
Buitenstucwerk wordt altijd aangebracht conform het advies van de leverancier en heeft te maken met de bestaande ondergrond. Buitenstucwerk moet in ieder geval water en vorstbestendig zijn en moet betreffende uitstraling ook aan uw wensen voldoen. De dikte (laagdikte) is gemiddeld genomen minimaal 10mm tot 20 mm afhankelijk van het gekozen stucsysteem. Buitenstucwerk is kalk en cementgebonden en dus bestand tegen water en uv. In onze ruime showroom kunt u voorbeelden zien van afwerkingen op sample borden. Indien u geen gelegenheid heeft om langs te komen dan kunnen wij de voorbeelden ook meenemen en samen met u bespreken.

Hoe lang moet stucwerk drogen?
De droogtijd van buitenstucwerk hangt af van de laagdikte, in de periode tussen maart en oktober is het bij een laagdikte van 1 cm gemiddeld 8 dagen. De droging hangt ook af van de weersomstandigheden, beneden de 5 graden en bij regen kan er niet gewerkt worden.

Welke soorten stucwerk zijn er? 
Veel buitenstucwerk bestaat tegenwoordig uit sierpleister in korrelgrote 1,0 mm – 1,5 mm en 2,0 mm, schuurwerk wordt ook veel verwerkt en daarnaast zijn er nog diverse mogelijkheden met bijvoorbeeld betonlook, minerale steenstrippen en keramische steenstrippen.

Welke merken gebruiken jullie?
Wij zijn voor het uitvoeren van buitenstucwerk onafhankelijk verwerker, bekende merken voor buiten zijn de systemen van Knauf, Strikolith, Weber Saint Gobain, Mapei, Alsecco en Ardex. Samen met onze klanten kijken wij uiteraard naar het advies van de leverancier, de kwaliteit en de prijsverhouding.

Wat kost buitenstucwerk per m2? 
Buitenstucwerk tarieven zitten gemiddeld tussen de € 59 per m2 en € 95,00 per m2 dit hangt met name af welke ondergrond van toepassing is en hoe gemakkelijk de stukadoor bij zijn werk kan komen. Ook de laagdikte is van toepassing omdat bij dik stucwerk (raapwerk meer dan 1 cm dikte) meer materiaal verbruikt wordt. Ieder project is maatwerk en de prijsvorming komt voort uit het advies.

Waar zijn jullie werkzaam? 
Wij werken inmiddels door heel Nederland, veelal in de grote steden en de randstad zowel renovatie als nieuwbouw.

Hoe snel kan mijn project aanvangen? 
Wij hebben een grote groep met vakmensen aan het werk, een nieuw project kan meestal binnen 3-5 weken aanvangen afhankelijk wat er moet gebeuren.

Voeren jullie ook andere werkzaamheden uit?
Inmiddels plaatsen wij ook steigers en voeren wij met grote regelmaat reinigingswerkzaamheden uit voordat de stukadoor kan starten maar ook gevelherstel met bijvoorbeeld het inboeten van lossen stenen in de gevel en het verankeren met spiraalankers. Ook voeren wij steeds meer schilderwerk uit omdat de steiger er dan toch al staat.

Zijn jullie gecertificeerd?
Wij zijn lid van afbouwkeur, lid van de NOA en Komo gecertificeerd.

Kan mijn gevel onafhankelijk gekeurd worden? 
Wij zijn als Komo gecertificeerd bedrijf in staat om rapportages te laten maken door onafhankelijke partijen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld afbouw gevelsupport.

Indien u opzoek bent naar een professionele partner op het gebied van buiten stucwerk dan gaan wij graag met u in gesprek. Voor iedere gewenste afwerking hebben wij een passende oplossing en gaan wij de uitdaging graag aan.

Mocht u meer informatie willen hebben dan komen wij vrijblijvend langs bij u thuis, u kunt ook altijd bij ons op kantoor langskomen voor een passend advies. Onze referenties staan bij u in de buurt op verzoek sturen wij deze naar u door.

Buiten stucwerk op maat voor zakelijke en particuliere klanten

WeCreativez WhatsApp Support
Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden.
👋 Hi, kan ik u helpen?