Gevelisolatie

Energie besparen en klimaatverbetering met gevelisolatie

Stukadoorsbedrijf de Koning B.V is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in het aanbrengen van gevelisolatie. (ISPO gevels en gevelstrips) ons afbouwbedrijf was de eerste onderneming in Nederland die het gevelisolatie systeem heeft aangebracht, destijds in de regio Flevoland. (Almere)

Inmiddels hebben wij diverse projecten mogen maken voor particulieren, aannemers en projectontwikkelaars door heel Nederland en naar volle tevredenheid afgerond.

Door onze ervaring in de gevelisolatie met ispo gevel zijn wij bekend met alle gevelisolatie systemen op de markt, onafhankelijk verwerker en kunnen wij u vragen altijd beantwoorden. Wij zijn ook bekend met advies en herstel van bestaande gevelisolatie.

Wij zijn niet merk gebonden waardoor wij u kunnen voorzien van een eerlijk en onafhankelijk advies voor iedere toepassing in de gevelisolatie.

Gevelisolatie wordt op dit moment veelal toegepast in nieuwbouw en de renovatie (denk aan kopgevelisolatie), wij werken veel samen met aannemers, projectontwikkelaars en doen veel rechtstreeks met particuliere klanten.

Ook voert ons bedrijf zelf bouwkundige aanpassingen uit, onder andere zinkwerk, het timmeren en verbreden van dakranden, goten (bakgoten) en het plaatsen van natuurstenen waterslagen of aluminium waterslagen zodat u geheel ontzorgt bent en u 1 aanspreekpunt heeft. Dit geldt ook voor het aanvragen van een welstandsvergunning voor gevelisolatie bij de welstandscommissie in uw gemeente. Wij tekenen uw project zo in dat deze leesbaar en dus helder is voor beoordeling.

De isolatiedikte van gevelisolatie is in principe onbegrensd waardoor zeer hoge isolatiewaarden (Rc waardes) haalbaar zijn. Dit in tegenstelling tot veel andere isolatiemethodes. Bouwfysische en bouwtechnische problemen kunnen worden opgelost. Koudebruggen kunnen veelal eenvoudig worden voorkomen.

Gevelisolatie zorgt naast de isolatiewaarde ook voor verfraaiing van de gevel, de afgelopen jaren hebben wij met veel plezier verschillende woonwijken voorzien van nieuwe gevelisolatie en hebben wij deze afgewerkt met verschillende kleurrijke afwerkingen zoals steenstrippen en sierpleisters.

Vanuit de RVO kan het zijn dat er subsidie beschikbaar is op het aanbrengen van een gevelisolatie systeem, de minimale RC waarde die daarvoor wordt aangehouden is 3,5. Als u de RC waarde helder heeft kunt u kijken naar de afwerking van het aan te brengen gevelisolatiesysteem met bijvoorbeeld sierpleister, minerale steenstrippen, gezaagde stenen of keramische stenen.

Subsidie RVO en voorwaarden

Als particulier of zakelijke gebruiker kunt u vanaf 1 januari 2023 subsidie aanvragen voor de isolatie van uw woning of bedrijfspand. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) waar u lid van bent kan een subsidie aanvragen voor het aanbrengen van isolatie.

Meer informatie over de subsidie kunt u hier vinden :

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden-woningeigenaren/isolatiemaatregelen 

  • Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45msubsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
  • Bij de toepassing van HR++ glas of Triple glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
  • Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen.
  • Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Kiest u bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR, dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
  • De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.
  • U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.
  • U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en) heeft ontvangen.

Maatregelenlijsten

Controleer voordat u een aanschaf voor een isolatiemaatregel gaat doen eerst de Isolatiemaatregelenlijsten. Staat uw isolatiemaatregel op de lijst? Kies dan in uw aanvraag de meldcode van maatregel. De meldcode betekent dat de keuze die u maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Staat uw maatregel niet op de lijst? U kunt dan wel subsidie aanvragen. Stuur dan de product beschrijving mee. Het risico is dan wel dat bij controle blijkt dat uw gekozen isolatiemaatregel niet voldoet aan onze eisen. In dat geval heeft u geen recht op subsidie.

Ecologische quickscan/soorten management plan

Voor 2024 staat de ecologische quickscan als verplichting voor het toepassen van gevelisolatie, de vereisten verschillen per gemeente, het beste kunt u per e-mail informeren bij het online gemeente loket.

Indien u vragen heeft over diervriendelijk isoleren dan zijn wij bereikbaar, ons bedrijf is bekend met het welzijn van dieren is spouwmuren en ventilatiegaten. Wij zijn bekend met vleermuizen kasten en nestkastjes die in de isolatie ingewerkt kunnen worden.

Een afspraak met ons maken kan hier : https://www.dekoningstuc.nl/contact/

Stukadoorsbedrijf De Koning B.V. werkt volgens de beoordelingsrichtlijnen van de BRL9600 van de KOMO Afbouw. Deze Nationale Beoordelingsrichtlijn is goedgekeurd door het College van
Deskundigen voor Afbouwwerkzaamheden van Kiwa en IKOB-BKB. In dit college zijn de belanghebbende partijen uit de afbouwsector vertegenwoordigd.

Deze Nationale Beoordelingsrichtlijn zal door Kiwa en IKOB-BKB worden gehanteerd in samenhang met het Reglement voor Procescertificatie voor Afbouwwerkzaamheden. In dit reglement is de door Kiwa en IKOB-BKB gehanteerde werkwijze vastgelegd bij de uitvoering van het onderzoek ter verkrijging van het procescertificaat, alsmede de externe controle ten behoeve van de instandhouding van het procescertificaat. Over de aan te houden controlefrequentie adviseert het bovengenoemde College van Deskundigen. De frequentie is afhankelijk van de aan deze Beoordelingsrichtlijn gekoppelde Uitvoeringsrichtlijnen.