• Glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk

Sausklaar stucwerk (klaar om af te werken met een latex verfsysteem) is een van de meest gekozen afwerkingsvormen die wij toepassen in woningen en bedrijfspanden. Met dit gladde pleisterwerk maken onze gediplomeerde stukadoors de ondergrond mooi vlak en zetten wij deze voor u klaar zodat er meteen kan worden afgewerkt met bijvoorbeeld latex spuitwerk. Deze afwerking is arbeidsintensief maar geeft wel een zeer strak resultaat, als de ondergrond sausklaar is kan er direct worden gestart met de afwerking van de woning.

Latex spuiten

Latex spuitwerk kan worden toegepast op bijvoorbeeld sausklaar stucwerk zodat er een strak resultaat ontstaat zonder zichtbare banen van het rollen. Het belangrijkste van latex spuitwerk is dat de ondergrond egaal moet zijn zonder krassen en deuken, ook kan nicotine vervuiling en vocht van invloed zijn op het resultaat. Latex spuitwerk brengen wij aan in 2 lagen, een grond laag en een afwerklaag zodat deze altijd dekkend is op de ondergrond. Latex spuitwerk gaat sneller dan rollen waardoor het minder arbeidsintensief is, vaak is u woning al in 1 dag voorzien van nieuwe latex.

Gevelpleisterwerk

Sierpleister is een kunsthars gebonden materiaal met een zeer beschermende en duurzame werking en biedt diverse mogelijkheden betreffende vorm, structuur en kleur. Sierpleister is een beschermlaag tegen weersinvloeden en luchtverontreiniging, is eenvoudig te repareren en daardoor gemakkelijk in onderhoud.  Alle sierpleister die wij buiten verwerken voorzien wij van een 2 laags verfsysteem zodat het onderhoud op de gevel wordt uitgesteld.

Sierpleisterwerk

Bij het aanbrengen van sierpleister kunt u als klant kiezen uit verschillende structuren, van belang is dat u de juiste structuur (korrelgrote) kiest omdat een fijne korrel er anders uitziet dan een middelgrote of grove korrel. Sierpleister zorgt voor een decoratieve look met een luxe uitstraling, voordeel van sierpleister is dat het kras en stootvast is. Een andere naam voor sierpleister kan ook Granol, Rustiekputz of Spachtelputz zijn.

Schuurwerk

Een schuurwerk afwerking is het aanbrengen van de gewenste textuur in de gipslaag. Deze afwerking wordt circa 3 tot 5 mm dik op de wand aangebracht. De “structuur” in de eindafwerking geeft een mooie uitstraling in uw woning. Onderhoud is lastig omdat de structuur minder wordt indien er een nieuwe verflaag wordt aangebracht.

Vocht en zoutbestendige pleisters

Als wateroplosbare zouten tot schade leiden, dan dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan voordat we overgaan tot het oplossen van deze problemen en een passend advies kunnen maken.

Er moet een zoutbron zijn (of zijn geweest) bijvoorbeeld door het gebruik van zout zand uit mariene afzettingen als toeslag, of van buiten. Optrekkend vocht zoals zout of brak water, dooizouten, de zoutnevel van de zee, (zoutopslag en mestberging), eerdere interventies (zoals verwijderen van pleisters met zuur) zijn ook oorzaken die wij tegenkomen.

Er moet ook een vochtbron zijn, dat kan vloeibaar water zijn (regen of zoals vaker optrekkend vocht)
maar ook afkomstig zijn uit de lucht wanneer de relatieve luchtvochtigheid daarvan boven de evenwichts relatieve luchtvochtigheid van een specifiek zout ligt.

Het materiaal is poreus ,de zouten worden getransporteerd en hopen zich op. De vochttransporteigenschappen zoals poriegrootteverdeling, structuur en
de balans tussen vochtaanbod en droging moet zodanig zijn dat de zouten zich
ophopen achter het zichtvlak.

Met onze kennis van verschillende vochtoplossingen kunnen wij u altijd voorzien van een passend advies.

Leemstuc

Leemstuc is een natuurlijk stucmateriaal en een verzamelnaam voor verschillende producten en toepassingen. Leem is een grondsoort wat uit de aarde komt, wereldwijd wordt gebruikt als volwaardig bouwmateriaal en puur natuur is.

Leemstuc wordt doorgaans gebruikt in woonhuizen en is van invloed op binnenklimaat (gezondheid), geluid (Akoestiek) en temperatuur. (vochtregulering)

Leemstuc is geschikt voor het afwerken en verfraaien van binnenmuren in woon- en werkruimten.

Indien u vragen heeft over het aanbrengen van leemstuc in uw woon of bedrijfsruimte kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

WeCreativez WhatsApp Support
Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden.
👋 Hi, kan ik u helpen?