Wat is gevelisolatie

Gevelisolatie is het duurzaam aanbrengen van polystyreen isolatieplaten op de gevel van uw woning of bedrijfspand en verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte van de isolatieplaat hangt af van de RC-waarde (isolatiewaarde) die u wenst te behalen.

Een RC waarde is een aanduiding die aangeeft wat de warmteweerstand is van de complete constructie, het isolerende vermogen met de bijbehorende ondergrond waarop wij de isolatieplaten aanbrengen.

De verschillende aanbieders waar wij mee samenwerken bieden RC waarde tabellen aan waarop u kunt terugvinden welke RC waarde er wordt behaald met welke plaatdikte.

Vanuit uw gemeente kan het zijn dat er subsidie beschikbaar is op het aanbrengen van de gevelisolatie, de minimale RC waarde die daarvoor wordt aangehouden is 3,5. Als u de RC waarde helder heeft kunt u kijken naar de afwerking van het aan te brengen gevelisolatiesysteem.

De opbouw van een gevelisolatiesysteem bestaat uit het aanbrengen van polystyreen isolatieplaten, vervolgens wordt er een mortel weefsellaag op aangebracht zodat u gevel wind en water dicht is. Na droging kunt u kiezen voor verschillende vormen van afwerking, hierbij kunt u denken aan een sierpleister en/of schuurpleister voorzien van een afwaterende verf om vervuiling tegen te gaan. Verder kunt u ook de keuze maken om uw gevel af te werken met minerale steenstrippen of keramische steenstrippen.

Subsidie en voorwaarden

Als particulier kunt u vanaf 2 september 2019 subsidie aanvragen voor de isolatie van uw koopwoning. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) waar u lid van bent kan een subsidie aanvragen voor het aanbrengen van isolatie.

Meer informatie over de subsidie kunt u hier vinden :

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzaam-bouwen-en-verbouwen/vraag-en-antwoord/subsidie-isolatie-huis

Algemene voorwaarden voor eigenaar én bewoner betreffende de subsidie aanvraag:

U laat minstens 2 energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren.

U bent in het bezit van een geldig burgerservicenummer (BSN).

De woning is uw eigendom én hoofdverblijf, of wordt uw hoofdverblijf na de renovatie.

Voor de betreffende woning is nog niet eerder een SEEH-subsidie verstrekt.

U vraagt de subsidie aan nadat de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn.

De maatregelen zijn uitgevoerd vanaf de openstelling van de regeling op 15 augustus 2019. Voor maatregelen die al eerder zijn uitgevoerd, kunt u geen subsidie krijgen.

U laat de maatregelen uitvoeren binnen de bestaande thermische schil. Dit betekent dat u voor aan- of nieuwbouw aan uw woning geen subsidie krijgt. U moet hiervoor voldoen aan het Bouwbesluit 2012.

U laat alle maatregelen uitvoeren door één of meer deskundige bedrijven met een KVK-inschrijving in de sectie bouwnijverheid (bouwbedrijf).

Het is niet toegestaan dat de eigenaar én bewoner zelf de maatregelen uitvoert.

Indien u voornemens bent om een gevelisolatiesysteem aan te brengen dan komen wij vrijblijvend bij u langs op locatie om de mogelijkheden te bespreken.