Wat is gevelisolatie

Gevelisolatie is het duurzaam aanbrengen van polystyreen (EPS) isolatieplaten op de gevel van uw woning of bedrijfspand en verkrijgbaar in verschillende diktes. De dikte van de isolatieplaat hangt af van de RC-waarde (isolatiewaarde) die u wenst te behalen.

Een RC waarde is een aanduiding die aangeeft wat de warmteweerstand is van de complete constructie, het isolerende vermogen met de bijbehorende ondergrond (bijvoorbeeld metselwerk of houtskeletbouw) waarop wij de isolatieplaten aanbrengen.

De verschillende aanbieders waar wij mee samenwerken bieden RC waarde tabellen aan waarop u kunt terugvinden welke RC waarde er wordt behaald met welke plaatdikte. (subsidiegrens renovatie is RC 3,5)

De opbouw van een gevelisolatiesysteem bestaat uit het aanbrengen van polystyreen isolatieplaten, vervolgens wordt er een mortel weefsel laag met wapeningsgaas op aangebracht zodat u gevel bestand is tegen spanningen op de gevel en dan meteen wind en water dicht is.

Vanuit de RVO kan het zijn dat er subsidie beschikbaar is op het aanbrengen van een buitengevelisolatie systeem, de minimale RC waarde die daarvoor wordt aangehouden is 3,5. Indien u de RC waarde helder heeft kunt u kijken naar de afwerking van het aan te brengen gevelisolatiesysteem met bijvoorbeeld sierpleister, minerale steenstrippen, gezaagde stenen of keramische stenen.

Subsidie RVO en voorwaarden

Als particulier of zakelijke gebruiker kunt u vanaf 1 januari 2022 wederom subsidie aanvragen voor de isolatie van uw woning of bedrijfspand. Ook de Vereniging van Eigenaren (VvE) waar u lid van bent kan een subsidie aanvragen voor het aanbrengen van isolatie.

Meer informatie over de subsidie kunt u hier vinden :

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/woningeigenaren/voorwaarden-woningeigenaren/isolatiemaatregelen 

  • Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45msubsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
  • Bij de toepassing van HR++ glas of Triple glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
  • Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen.
  • Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Kiest u bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR, dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
  • De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.
  • U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.
  • U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en) heeft ontvangen.

Tevens kunt u ook terecht op de website van de consumentenbond: www.consumentenbond.nl/isolatie/gevelisolatie 

Maatregelenlijsten

Controleer voordat u een aanschaf voor een isolatiemaatregel gaat doen eerst de Isolatiemaatregelenlijsten. Staat uw isolatiemaatregel op de lijst? Kies dan in uw aanvraag de meldcode van maatregel. De meldcode betekent dat de keuze die u maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Staat uw maatregel niet op de lijst? U kunt dan wel subsidie aanvragen. Stuur dan de productbeschrijving mee. Het risico is dan wel dat bij controle blijkt dat uw gekozen isolatiemaatregel niet voldoet aan onze eisen. In dat geval heeft u geen recht op subsidie.

U laat de maatregelen uitvoeren binnen de bestaande thermische schil. Dit betekent dat u voor aan- of nieuwbouw aan uw woning geen subsidie krijgt. U moet hiervoor voldoen aan het Bouwbesluit 2012.

U laat alle maatregelen uitvoeren door één of meer deskundige bedrijven met een KVK-inschrijving in de sectie bouwnijverheid (af)bouwbedrijf).

Het is niet toegestaan dat de eigenaar én bewoner zelf de maatregelen uitvoert.

De subsidie betreffende het aanbrengen van gevelisolatie is € 25,00 per m2 waarbij u tenminste 15 m2 gaat isoleren. Het subsidiebedrag loopt tot 170 m2 en is altijd in combinatie met nog een isolerende maatregel.

U kunt hier de rekentool vinden van de RVO : https://infographics.rvo.nl/isde-rekentool/

Indien u voornemens bent om een gevelisolatiesysteem aan te brengen dan komen wij vrijblijvend bij u langs op locatie om de mogelijkheden te bespreken.

Wij zijn werkzaam in geheel Nederland en momenteel bezig in Almere, Lelystad, Hoorn, Amsterdam, Purmerend, Den Haag en Rotterdam.

Een referentiebezoek is bij ons altijd mogelijk.

Een afspraak maken kan hier : https://www.dekoningstuc.nl/contact/

WeCreativez WhatsApp Support
Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden.
👋 Hi, kan ik u helpen?