Akoestische spuitpleisters

Stukadoorsbedrijf de Koning is onafhankelijk verwerker van akoestische spuitpleister. Akoestische spuitpleister biedt met zijn fijne oppervlaktestructuren een veelvoud aan toepassingsmogelijkheden en geeft ontwerpers en architecten de mogelijkheid harde materialen als glas, steen of parket toe te passen.

Het bijzonder fijne uiterlijk van de akoestische spuitpleister met bijvoorbeeld een zeer kleine 1 mm-korrel heeft een hoge lichtreflectiewaarde – met als resultaat heldere, lichte ruimten die in een zakelijke omgeving een aangename sfeer scheppen. Spuitpleister wordt veelal op geperforeerde gipskartonplaten gespoten en heeft een voegloze oppervlaktestructuur met een hoge lichtreflectie en is op kleur (Ral) aan te maken, ook intensieve kleuren zijn mogelijk.

In ruimtes met een nagalm bestaat vaak de behoefte om deze te reduceren, om de nagalm te verminderen worden geluidsabsorberende systemen in verschillende ruimten toegepast. Vaak worden hiervoor speciale gipskartonplaten met gaten en met een speciaal akoestisch vlies toegepast. Het geluid (nagalm) wordt verder gereduceerd door de holle ruimte achter het systeem.

Het reduceren van het galmende geluid wordt bereikt als trillingen bij geluidverspreiding wordt opgenomen door gasdeeltjes in de lucht, welke weer worden geabsorbeerd door de poreuze en open oppervlaktestructuur.

Toepassingen kunnen zijn:

Bedrijfsruimtes zoals kantoren en telefooncentrales
Restaurants, winkels en (school)kantines,
Kinderdagverblijven en verzamelgebouwen.
Collegezalen, muzieklokalen etc.

Wij zijn onafhankelijk verwerker voor akoestische systemen en de bijbehorende afwerking zoals de akoestische spuitpleister. Heeft u vragen over een akoestisch systeem of het onderhoud van uw akoestische systeem dan kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.